Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona łopatka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
oliwa 1/2 szkl.
sól wg potrzeb
Zioła prowansalskie suszone Prymat wg.uznania
Czosnek suszony Prymat wg uznania
sos sojowy wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona łopatka.

Mięso umyć,włożyć do miski i wsypać wszystkie przyprawy.Wlać oliwę i sos sojowy dokładnie natrzeć mięso i odstawic na kilka godzin.Ja zawsze wstawiam na noc do lodówki.
Następnego dnia zagotować w garnku wodę i włożyć mięso na kilka minut żeby się ścięło.Przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać rozdrobnioną kostką czosnkową -ja użyłam 2 szt i po wierzchu posypać dowolną ulubioną przyprawą,nakryć naczynie i wstawić do piekarnika piec 1,5 godziny. w tem.180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.10.2013 18:03
pyszna porcja mięska
Motorek 16.09.2013 09:26
Bardzo dobra
Ada-Gaba 01.09.2013 09:31
Smaczna propozycja
IZABELA29 03.07.2013 10:32
bardzo smaczne mięsko
Rybciia 22.04.2013 08:41
bardzo lubię :-)
alaaa 06.03.2013 19:32
domowe wędliny są najlepsze,pysznie wygląda
caroline1983 03.03.2012 18:08
uwielbiam takie pieczenie, świetna są zarówno na obiad jak i do kanapek :)
kuklik 22.12.2011 17:08
ależ apetyczna
IZABELA29 25.10.2011 09:24
pyszny kąsek
Justa32 25.09.2011 12:27
smacznie wygląda!!!
anemon 19.09.2011 06:12
Bardzo apetycznie wygląda.
ziutula
ziutula 31.08.2011 08:55
100 x lepsze od kupnych kiełbach
barbara11561 09.03.2011 10:10
Bardzo dobre
Mysiunia 27.02.2011 20:51
wygląda smakowicie:)
IZABELA29 27.02.2011 08:39
coś dla mojego męża ,kawał dobrego mięcha
misia53 27.02.2011 00:53
Świetne , bo bez konserwantów....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak