Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklerki na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 100 g
sok z cytryny i chrzanu 1 łyżka
kwasna gęsta śmietana 150 g
makrela wędzona 2 filety
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
jajko 2 szt
mąka 80 g
masło 30 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Eklerki na ostro

Tłuszcz zagotować z 1/8 litra wody i solą. Wsypać mąkę, wybić ciasto łyżką, aż będzie odchodzić od dna naczynia. Przełożyć do miski, dodać jajka, wymieszać, umieścić w szprycce. Na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć paski ciasta. Piec 20 minut w 200 stop. Wyjąć lekko przestudzić, rozciąć. Rybę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem, chrzanem i cytryną. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną i ubitą śmietaną. Napełnić eklerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak