Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka na zimę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
papryka czerwona 2 kg
Gorczyca biała cała Prymat kilka sztuk
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: papryka na zimę

Z octu, 5 szklanek wody, cukru, soli, liści laurowych i ziele angielskiego ugotować zalewę. Następnie ostudzić i odcedzić. Paprykę pokroić w słupki i ułożyć ją w słoikach. Następnie dodać kilka ziarenek gorczycy. Zalać zalewą i na wierzch wlać 1 łyżkę oliwy. Następnie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.06.2012 21:45
Robię duże zapasy takiej papryki.
agugu1989 12.02.2012 20:28
wyprobuje
Margo1 09.03.2011 17:37
lubie tak do ziemniaczków i mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak