Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
woda 3 szkl
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab dokładnie myjemy, następnie bardzo dokładnie nacieramy przyprawiamy i pieczemy w folii aluminiowej ok. 1,5 godziny.
Gdy schab się upiecze studzimy go, a następnie kroimy w cienkie plastry.
Następnie układamy na półmisku i dowolnie dekorujemy, np. marchewką, papryką i sałatą.
Przygotowujemy zalewę: 3 czubate łyżki żelatyny namaczamy w 100 ml przegotowanej i zimnej wody, czekamy, aż spęcznieje.
Następnie 3 szklanki wody zagotowujemy z vegetą, do wrzącej wody dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia.
Gdy galareta zacznie gęstnieć polewamy łyżką schab na półmisku, aż wylejemy wszystko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 15.10.2011 23:15
pyszności
Iwona56 06.04.2011 11:08
pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak