Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z makiem i masą orzechową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 5 dag
śmietana 22% 2 łyżki
cukier 2 łyżki
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
margaryna 1 kostka
masa makowa 1 puszka
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z makiem i masą orzechową

Drożdże rozpuścić w śmietanie.
Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i podzielić na 3 części.
Na przygotowanej wcześniej blasze układamy kolejno:
-placek
-masa makowa
-placek
-masa orzechowa
-placek.
Tak ułożony placek odstawiamy na 2 godziny, a następnie pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 30.06.2012 23:26
Choć nie przepadam za makiem - chętnie bym skosztowała takiego przekładańca.
Sylwia88 01.03.2011 12:37
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak