Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 10 szt
cukier 13 dkg
czekolada mleczna 20 dkg
białko 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 dkg
smietana kremowa 80 dkg
cukier wanilinowy 4 dkg
cukier puder 4 dkg
woda 13 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Żelatynę namoczyć i rozpuścić, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Do utartych żółtek dodać czekoladę rozpuszczoną na pianę, dodać żelatynę, rozmieszać, gdy masa zacznie gęstnieć dodać ubita kremówkę, białka ubić z cukrem, wszystko wymieszać i porcjować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 21.08.2012 13:56
super
KasiaK90 26.05.2012 09:36
lubię taki
sunnymood 11.12.2011 14:41
extra:)
tomek18 11.04.2011 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak