Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    10 szt
  • cukier

    13 dkg
  • czekolada mleczna

    20 dkg
  • białka

    5 szt
  • żelatyna

    4 dkg
  • smietana kremowa

    80 dkg
  • cukier wanilinowy

    4 dkg
  • cukier puder

    4 dkg
  • woda

    13 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć i rozpuścić, żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Do utartych żółtek dodać czekoladę rozpuszczoną na pianę, dodać żelatynę, rozmieszać, gdy masa zacznie gęstnieć dodać ubita kremówkę, białka ubić z cukrem, wszystko wymieszać i porcjować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

21.08.2012 13:56
super

KasiaK90

26.05.2012 09:36
lubię taki

sunnymood

11.12.2011 14:41
extra:)

tomek18

11.04.2011 10:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat