Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
ziemniaki starte 0,5 kg
mąka 2/3 szkl
jajko 1 szt
mięso gotowane 30 dag
cebula 1 szt
żółtko jajek 1 szt
kajzerka
olej 2 łyżki
sól
pieprz
wędzony boczek 1 gruby plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Ziemniaki gotowane połączyć z tartymi i jajkiem, posolić.
Dodać tyle mąki by zagniotło się miękkie ciasto.
FARSZ
Mięso zemleć razem z namoczoną i odciśniętą kajzerką.
Cebulę obrać podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa, wymieszać z solą, pieprzem i żółtkiem.
Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać kulki, wrzucać je na wrzącą i osolona wodę.
Gotować z 8 minut.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, gotowe pyzy polać tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 12.10.2011 12:22
pycha
Gonia555 23.06.2011 10:25
nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak