Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
sos sojowy 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
starta gałka muszkatołowa
jajko 2 szt
mąka 20 łyżek
koperek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziołowe

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajka, szczyptę gałki i zagnieść ciasto.
Koperek cieniutko pokroić, dodać do ciasta, wyrobić.
Z ciasta formować wałeczki, spłaszczać je widelcem, pokroić na kawałki.
Wrzucać kluski na wrzącą i osoloną wodę, dodać oliwę, gotować 4 minuty od wypłynięcia klusek, wybierać łyżka cedzakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak