Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z serków topionych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione 2 szt
śmietana 125 ml
rosół 1 litr
mąka pszenna 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krem z serków topionych

Do wrzącego rosołu wrzucamy serki topione i podgrzewamy zupę aż serki się roztopią,co jakiś czas mieszamy.Śmietanę lekko solimy dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy,żeby nie było grudek.Całość wlewamy do rosołu i mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.09.2012 19:55
prosty i szybki krem. Coś do zrobienia jak czasu brak
Anna152 07.05.2012 10:19
smaczny
Ada-Gaba 07.02.2012 21:46
dobre
Daria14 26.02.2011 15:23
ciekawe
Daria14 26.02.2011 15:22
ciekawe
Daria14 26.02.2011 15:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak