Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
żółtko jajek 4 szt
śmietana 6 ml
spirytus 3 ml
tłuszcz do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Tłuszcz mocno rozgrzać a pozostałe składniki prócz pudru dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na prostokąty, a każdy z nich naciąć na środku. Koniec prostokąta przełożyć przez nacięte miejsce. Faworki po kilka wkładać na gorący tłuszcz po czym osączyć na papierowym ręczniku. Gotowe posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 13.11.2012 10:54
mniam
Juleczka20 19.05.2011 13:28
pycha
KasiaK90 07.03.2011 00:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak