Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
smietana 18% 200 ml
woda 1/4 szklanki
curry 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos curry

Rozpuszczamy w rondelku margarynę, dodajemy łyżeczkę mąki, energicznie mieszamy, następnie zalewamy powoli śmietanką (cały czas mieszająć), dodajemy curry, sól, sos będzie gęstniał. Odstawiamy. Idealny do mięsa drobiowego. Opcjonalnie robię sos z prażonymi płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 11.12.2011 15:08
super
IlonaAlbertos 21.10.2011 23:40
Bardzo ciekawy pomysł na sos.
mikrusiak 26.02.2011 12:26
hm... spróbować nie zaszkodzi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak