Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki angielskie Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2.5 szklanki
margaryna Kasia 1/2 kostki
jajko 3 sztuki
cukier waniliowy 2 torebki
olej do smażenia 1 litr
ocet 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
twaróg 1/2 (półtłusty)
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki angielskie Eli

Margarynę posiekać z mąką.Twaróg zmielić w maszynce do mięsa i dodać do posiekanej mąki z margaryną,wbić jajka, dodać cukier wanilinowy,sodę,spirytus i zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować i szklanką wyciąć krążki. W środku każdego wyciąć dziurkę (np. kieliszkiem lub zakrętką od butelki).
Olej rozgrzać w garnku,smażyć oponki po kilka sztuk z obu stron na rumiano.Osobno usmażyć wycięte środki oponek. Oponki odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basik00 04.02.2012 18:13
mmmm
Tahitha 27.02.2011 12:00
Wspaniałe
Agnieszka_B 26.02.2011 12:23
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak