Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Gulaszowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
cebula 2 sztuki
pieczarki 20 dag
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 puszka mała
kostki rosołowe 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Gulaszowa

Mięso myjemy, kroimy w kawałeczki, dusimy na oleju na patelni z obu stron. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy 2 kostki wołowe, pieczarki pokrojone w paski, cebulkę posiekaną, marchewkę, pietruszkę, seler, ogórki kiszone trzemy na tarku. Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę grubszą. Gotujemy około 1-1,5 h. Następnie dodajemy 1 puszkę małą koncentrtu, 3 ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy zasmażkę ( 2 łyżki masła i 1 łyżkę mąki) i 1 łyżkę śmietany. Gotujemy jeszcze około 10 min. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.03.2012 09:22
pyszna
maryśka 11.09.2011 10:22
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak