Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki ze schabu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
kiełbasa biała ugotowana 1 szt
pieczarki 2 kapelusze
słonina 2 dkg
cebul 1 głowka
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki ze schabu

Kotlety rozbić, posolić,popieprzyć. Kiełbasę białą/ malutką/ przekroić na 4 ćwiartki, kapelusze z pieczarek przekroić na połowę,cebulkę na 4 części, słoninkę pokroić na 4 słupki.Wszystkie składniki rozłożyć na kotlety dość ścisło. Kotlety zwinąć w ciasny rulonik,spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące i usmażyć na tłuszczu. Następnie przełożyć do rondla , podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 26.02.2011 23:25
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak