Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód 1 łyzka
sól
olej
Imbir mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe żeberka

Żeberka myjemy i osuszamy. nacieramy solą, pieprzem, miodem, posypujemy imbirem. Wkładamy do rondla, dusimy na oleju podlewając odparowany sos wodą. Często obracamy. Możemy dodać łyżkę koniaku lub innego alkoholu. Dusimy do miękkości koło 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 26.02.2011 07:53
świetby przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak