Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos sałatkowy kolendrowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej z pestek winogron 3 łyżki
ocet balsamiczny 1,5 łyżki
natka kolendry 1 garść
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos sałatkowy kolendrowy

Kolendrę siekamy (ale nie za drobno, można tez porwać ręcznie). Olej mieszamy z octem, dodajemy kolendrę oraz cukier i całość dokładnie mieszamy. Przygotowane warzywa polewamy sosem i odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 05.11.2011 08:38
Super przepis :-)
Izabela/bella81 10.10.2011 08:42
ale zielono :)
Halusia 20.07.2011 07:26
Smaczny...
Magdalena/26Mooi 28.04.2011 16:20
bardzo aromatyczny
jolaxa 13.03.2011 10:14
pycha
pacpaw 27.02.2011 11:10
tylko uważaj aby się nie zawieść :o) Ja słyszałem, że kolendra jest mocno aromatyczna. Kupiłem i z tym aromatem nie tak do końca. Nie ma to jak mieć swoją kolendrę z ogródka.
Jolanta_P-S 27.02.2011 10:37
muszę wreszcie się skusić i kupić świeżą kolendrę
ben-ka 26.02.2011 11:09
Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak