Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
wódka kieliszek
likier kokosowy
mleko w proszku 20 g
cukier puder 3\\4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 1 szklanka
ocet 1 łyżka
białko 4
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Biszkopt : Białka ubijamy z cukrem , dodając 5 żółtek ocet i mąkę połączoną i wymieszaną z proszkiem .I to pieczemy . W między czasie robimy masę : Białka ubijamy na sztywną pianę , masło ucieramy z cukrem pudrem , do tej masy dodajemy na przemian raz mleko w proszku a raz pianę , likier kokosowy i wódkę .Całość wymieszać .Na upieczony biszkopt wylać masę i ozdabiamy czym chcemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.05.2012 16:01
pychota
babcia
babcia 15.05.2012 16:01
pychota
Grażyna13 04.04.2011 21:42
Pycha !
ElizaT 27.03.2011 15:44
super
iwa643 26.02.2011 07:33
bardzo lubie takie coś
patusia 26.02.2011 00:09
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak