Chilli Con Carne, czyli mięso mielone z fasolą w pomidorach

Chilli Con Carne, czyli mięso mielone z fasolą w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z łopatki

    1/2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    3 szt.
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • sok pomidorowy

    1 szklanka
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • sól

    1,5 łyżeczka
  • chilli

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać w garnku o grubym dnie, włożyć mięso, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę, smażyć na małym ogniu 15 minut, często mieszając. Dodać fasole, odcedzoną kukurydzę, szklankę soku pomidorowego i pomidory z puszki, sól oraz 1/2 łyżeczki chilli, zamieszać i dusić 12 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella231

07.04.2011 08:02
super

Nina7

26.02.2011 06:29
Koniecznie muszę wypróbować przepis, zwłaszcza że często w kuchni korzystam z mięsa mielonego:)

pacpaw

26.02.2011 00:49
no proszę też mam do dodania chili con carne. Robiłem ostatnio tylko, nie z mięsa mielonego ale bardzo drobno pokrojonego :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat