Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
sól szzypta

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

do miski wsypać mąkę i sól wlewać powoli gorącą wodę przegotowaną i łączyć mąkę z wodą łyżką aby się nie sparzyć bo jest gorące wlać tyle wody aby ciasto nie było za rzadkie po czym wyłożyć na stolnicę i zagnieść dłońmi kulę na jednolitą i plastyczną masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 26.12.2013 10:51
robię podobne ciasto
Ewelina38 16.08.2011 18:09
pierożki.... aż ślinka leci....
ziutula
ziutula 01.03.2011 13:52
smacznego....
mirosława4 27.02.2011 13:48
ja nie daję bo jest twarde ciasto
MAR3STA 27.02.2011 09:48
ja bym dodała jeszcze jajko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak