Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
mięsiste pomidory 700 gram
seler naciowy 2 łodygi
passata pomidorowa 400 gram
sól, pieprz, szczypta suszonego oregano do smaku
Kulki z koziego sera:
kozi ser 100 gram
żółtko jajek 1 sztuka
mąka 50 gram
posiekana natka 1 łyżka
bulion warzywny 500 ml
parmezan starty 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pomidorów

Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, dodaj pokrojony seler i obrane pomidory. Wlej bulion, gotuj przez 30 minut, zmiksuj, przelej do garnka. Dodaj passatę, gotuj przez 10 minut. Ser rozgnieć widelcem, wymieszaj z parmezanem, mąką, żółtkiem i natką, przypraw szczyptą soli. Wyrób na gęstą masę (jeśli jest za rzadko, dosyp mąki). Uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha, wrzuć je do wrzącej wody. Gotuj przez 5 minut, licząc od wypłynięcia, odcedź. Krem przypraw, podawaj na ciepło z kulkami z sera, udekoruj świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.09.2011 21:45
super
Motorek 28.08.2011 11:20
fajny pomysł
bami 19.01.2011 00:22
To musi być naprawdę smaczne :) pomidory w takim towarzystwie...mjami :)
RenataZ-et 16.09.2010 00:57
Może być bardzo dobre, na pewno przepis wart wypróbowania!
lucyna15
lucyna15 08.07.2010 22:24
superrrrrrrrrrrrrrrrr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak