Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skóra od szynki
mięso wieprzowe chude 600 g plastry
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa delikat czerwony
pieprz
sól
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna

Skórę dokładnie umyć, rozłożyć na tacy, posypać solą oraz pozostałymi przyprawami według upodobań. Na skórze ułożyć cienkie plastry chudego mięsa, przyprawić. Następnie skórę zwinąć w ścisłą roladę, obwiązać mocno nitką. Roladę gotować w bulionie aż będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak