Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem śmietankowym i wiórkami kokosowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna niecała 1 szkl
cukier 4/5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 1/3 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jajko 3 szt
krem śmietankowy
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem śmietankowym i wiórkami kokosowymi

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub 40x30 cm)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 17 minut w temperaturze 200 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł. W międzyczasie przyrządzam krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy rolada ostygnie delikatnie ją rozwijam i smaruje kremem , a atkże posypuje kilkoma łyżeczkami wiórek kokosowych. Po zużyciu kremu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem. pozostałością kremu dekoruje wierzch rolady, a po środku posypuje wiórkami kokoswymi. Wkładam do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak