Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa siekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1.5 szkl
ugotowane ziemniaki 1 szkl
cebula 1 szt
sól
pieprz
tymianek
majeranek
natka pietruszki 2 łyżki
masło 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa siekanka

Ziemniaki pokroić w plastry, obsmazyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekaną cebulę, wymieszać i włożyc posiekane, ugotowane mięso. Posolić, posypać pieprzem, majerankiem, tymiankiem. Zamieszać i smazyć przez 10 minut cały czas mieszając. 2-3 minuty nie mieszać aby spód się zarumienił, odwrócić, uklepać i smazyc jeszcze 3-4 minuty. Zsunąc na ogrzany talerz, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak