Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolmopsy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 szt
korniszony 4 szt
cebula biała 1 szt
musztarda 0,5 łyżki
sok z cytryny 2 szt
pieprz 3 ziarenka
ziele angielskie 3 szt
cukier
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: rolmopsy

Płaty muszą być wcześniej wymoczone.Pół cebuki kroimy w talarki a drugą połowę siekamy,mieszamy z musztardą i szczyptą pieprzu,taką mieszanką smarujemy płaty śledziowe,na środku układamy korniszony ,zawijamy ruloniki i spinamy wykałaczką.Sok z cytryny gotujemy z taką samą ilością wody i szczyptą cukru,z talarkami cebuli ziarnami pieprzu i z zielem angielskim.Sledzie układamy do słoika i zalewamy przestudzoną zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce.Marynujemy 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 20.04.2012 21:32
świetne
iga2 04.01.2012 22:56
lubię
dorotka0000025 09.10.2011 17:11
pycha
Daria14 28.02.2011 10:57
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak