Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z błekitnym serem i rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser z błękitną pleśnią 200 gram
sok z jednej cytryny
oliwa 1 łyżka
świeży rozmaryn 2 gałązki
pieprz
orzechy włoskie 2 drobno posiekane
jabłka 8 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z błekitnym serem i rozmarynem

Jabłka umyj, przetnij na połówki, łyżeczką wydrąż gniazda nasienne, owoce skrop sokiem z cytryny. Ser rozgnieć widelcem (możesz dodać pozostały sok z cytryny). Wymieszaj z oliwą, orzechami i posiekanym rozmarynem, przypraw pieprzem. Nałóż farsz do wydrążonych jabłek, owiń owoce folią albo ułóż na aluminiowych tackach. Grilluj ok. 15 minut. Pod wpływem ciepła stopi się ser, a jabłka zmiękną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.09.2010 00:56
Bardzo ciekawe połączenie składników!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak