Jabłka z błekitnym serem i rozmarynem

Jabłka z błekitnym serem i rozmarynem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser z błękitną pleśnią

    200 gram
  • sok z jednej cytryny

  • oliwa

    1 łyżka
  • świeży rozmaryn

    2 gałązki
  • pieprz

  • orzechy włoskie

    2 drobno posiekane
  • jabłka

    8 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyj, przetnij na połówki, łyżeczką wydrąż gniazda nasienne, owoce skrop sokiem z cytryny. Ser rozgnieć widelcem (możesz dodać pozostały sok z cytryny). Wymieszaj z oliwą, orzechami i posiekanym rozmarynem, przypraw pieprzem. Nałóż farsz do wydrążonych jabłek, owiń owoce folią albo ułóż na aluminiowych tackach. Grilluj ok. 15 minut. Pod wpływem ciepła stopi się ser, a jabłka zmiękną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

16.09.2010 00:56
Bardzo ciekawe połączenie składników!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat