Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 5 dag
margaryna 10 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 3 szt
jabłka 1,5 kg
galaretka agrestowa 1 szt
cukier 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

CIASTO
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na II części, odstawić do lodówki na 30 minut.
NADZIENIE
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, przesmażyć z cukrem na lekkim ogniu.
Zdjąć z ognia, dodać galaretkę, dobrze wymieszać.
Na wysmarowanej tłuszczem blasze, wyłożyć I część ciasta, na ciasto wyłożyć przesmażone jabłka, przykryć II częścią ciasta.
Ciasto włożyć do piekarnika, piec ok.40 minut w 175 stop.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 10.01.2012 12:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak