Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyzki
mąka 3 łyżki
mleko 2 szkl.
pieprz, sól do smaku
groszek ptysiowy 1 opak.
bulion 1 kostka
cebula 1 łyżka
żółty ser 20 cheddar

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa z groszkiem ptysiowym

Kostke bulionową rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę usmażyć na maśle na średnim ogniu. Wsypać mąkę i mieszając powoli wlac bulion i mleko. Zagotowac. Dodać starty ser, pieprz, mieszając podgrzewac aż do rozpuszczenia sera. Osolić do smaku. Podawać na gorąco z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.07.2011 18:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak