Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos staropolski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 400 g
kiełbasa 500 g
cebula 300 g
kminek do smaku
koncentrat pomidorowy 200 g
smalec 140 g
wino czerwone 0,4 ml
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 70 g
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
ziele angielskie 10 szt
grzyby suszone 50 g
śliwki 30 g
miód 20 g
kapusta biała 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos staropolski

mięso oraz kiełbasę pociąć w kostkę przesmażyć na smalcu oraz cebulę doprawić przyprawami dodać kapustę kiszoną dodać grzyby suszone razem z wodą doprawić raz jeszcze wszystko dokładnie wymieszać dodać wino, dusić, dodać śliwki a pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz miód wymieszać poddusić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 26.02.2011 08:28
uwielbiam tradycyjny polski bigos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak