Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso 0,5 kg
cebula 1 szt
mąka 0,5 łyżki
smalec 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Mięso myjemy i kroimy w kostkę posypujemy je solą i mąką,smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej smalcem patelni aż do zarumienienia,następnie przekładamy mięso do rondelka,na tłuszczu przesmażamy pokrojoną cebulę i pokrojony czosnek,warzywa dodajemy do mięsa podlewamy wodą i dusimy do miękkości,gdy mięso będzie miękkie dodajemy przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.05.2011 21:31
Bardzo lubię,pycha.
Daria14 28.02.2011 10:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak