ZRAZY SCHABOWE Z PORAMI

ZRAZY SCHABOWE Z PORAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • por (biała część)

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab podzielić na kotlety cienko rozbić tłuczkiem posolić oprószyć pieprzem.Pory umyć pokroić na plasterki połączyć z koncentratem pomidorowym wymieszać.Na każdy kotlet nałożyć nadzienie porowe zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.Zrazy obsmażyć na rozgrzanym oleju przełożyć do rondla podlać szklanką wody i duśić 30 minut.Sos zaprawić śmietaną z mąką doprawić do smaku solą i pieprzem gotować jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

05.11.2013 13:05
smaczny obiadek z takim mieskiem

Ada-Gaba

12.01.2013 07:37
znakomite danie

Łukasz15

07.12.2012 15:56
Taki obiad mogę jeść codziennie

anemon

11.09.2012 07:44
Bardzo smaczne połączenie.

ankaryba

08.05.2012 13:24
rewelacja!!!

kokoszka

09.03.2012 21:20
smaczne

SylwiaMagdaSabin

03.02.2012 08:54
bardzo fajne

Wafelek2601

11.01.2012 00:28
pyszne

MAR3STA

31.12.2011 15:20
pyszne zraziki

Papryczka

20.11.2011 22:26
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat