Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 1/2 kg
szparagi 1 puszka
groszek zielony 1 puszka
galareta:
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 3 gałązki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Szynkę pokroić w plasterki (cienkie), groszek i szparagi odcedzić. Paprykę przeciąć na pół i wyjąć gniazda nasienne, następnie pokroić w drobną kostkę. Przygotować roladki z szynki nadziewane szparagami. Na półmisku ułozyć je wraz z pokrojoną papryką, groszkiem.

Przygotować galaretę:
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i zalewać szynkę, udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak