Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czekoladowy do deserów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao rozpuszczalne 1/2 szkl.
kakao gorzkie 1/2 szkl.
cukier 1 szkl.
zapach waniliowy 10 kropli
woda 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sos czekoladowy do deserów

Kakao i cukier wsypać do garnka i cały czas mieszając wlewać wodę. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 5 minut. Gdy sos przestygnie dodać zapach waniliowy, polewać nim lody, budyń, ciasta biszkoptowe, można przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak