Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
jaja 4 sztuki
jabłka 2 sztuki
groszek 1 puszka
por 1 sztuka
majonez 200 ml
cytryna 1/4 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: salatka z pieczarkami

Pieczarki umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez około 10 minut. Przestudzone pokroić w kostkę. Jajka ugotować, przestudzone pokroić w grubszą kostkę. Por pokroić w krążki, posolić i na chwilę odstawić, następnie odcisnąć nadmiar soku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać, dodać groszek i majonez - ponownie wymieszać i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak