Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 0,5 bochenka
masło 4 łyżki
sałata 1
jajko 2
sól do smaku
papryka konserwowa 150 gam
rzodkiew 1
szynka 200 gram
majonez 100 gram
szczypiorek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne kanapki

Każdą kromkę chleba posmaruj masłem i przekrój na pół. Liście sałaty umyj i osusz. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w plasterki oprósz solą. Paprykę konserwową połóż na sitku w celu odsączenia. Rzodkiew umyj i pokrój w plasterki. Szynkę również pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj drobno. Na każdej kanapce połóż kolejno: liść sałaty, szynkę, plaster jajka i rzodkiewki, kawałek papryki konserwowej i łyżeczkę majonezu. Całość posyp szczypiorkiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 06.10.2011 08:23
pyszne
novita23 06.10.2011 08:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak