Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
olej do smażenia 0,5 szklanki
cebula biała 2
woda 3 szklanki
ocet 1 szkanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki obierz i pokrój w plasterki o grubości około 0,5 centymetra. Każdy kawałek zaburz w rozbełtanym jajku i bułce tartej smaż na rozgrzanym oleju. Poczekaj, aż pieczarki wystygną. Cebulę pokrój na talarki. Aby przygotować zalewę, zagotuj wodę z octem w stosunku 3:1 (woda:ocet). W słoikach ułóż panierowane pieczarki, dodaj cebulę i całość zalej wodą z octem. Słoiki zakręć szczelnie i odstaw w ciemnie i chłodne miejsce.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.02.2011 16:59
przyznam, że nie jadłam marynowanych PANIEROWANYCH pieczarek...ciekawe
1j1o1l1a1 25.02.2011 16:59
przyznam, że nie jadłam marynowanych PANIEROWANYCH pieczarek...ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak