Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 gram
marchew 1
cebula 1
pieczarki 150 gram
woda 1,5 l
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
śmietana 12% 2 łyżki
pietruszka 1
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem

Makaron-nitki ugotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu. Marchewkę ugotuj i pokrój w kosteczkę. Cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Całość smaż około 20 minut. Wodę zagotuj; dodaj kostkę bulionową, podsmażone grzyby i cebulę, klika ziaren pieprzu, sól do smaku, parę liści laurowych i 2 łyżki śmietany dla zagęszczenia zupy. Na samym końcu dodaj ugotowany uprzednio makaron, marchewkę i natkę pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak