Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką, pieczarkami i makaronem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 gram
mięso wołowe 300 gram
cebula 1
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia pół szklanki
pieczarki 250 gram
papryka czerwona 1
śmietana 12% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką, pieczarkami i makaronem

Makaron-świderki ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Mięso pokrój na małe kawałki i podsmaż z drobno posiekaną cebulką i czosnkiem. Pieczarki obierz, pokrój i również podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem. W osobnym naczyniu podsmaż pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną. Wymieszaj ze sobą kawałki mięsa, pieczarki i paprykę, dodaj łyżkę śmietany, szczyptę pieprzu i soli do smaku. W ten sposób przygotowanym sosem polej makaron. Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak