Karkówka w marynacie z oregano

Karkówka w marynacie z oregano

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • mieszane sałaty

    100 gram
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • bazylia

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • natka pietruszki

    1 (posiekana)
  • oregano

    1 (posiekane)
  • ocet

    1 łyżka
  • kotlety schabowe

    4 (z karkowego)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso ułóż w szerokim naczyniu. Z miodu, sosu sojowego, octu z białego wina i oleju przygotuj marynatę. Dodaj do niej drobno posiekane zioła: natkę, tymianek i oregano. Przypraw solą i pieprzem. Mięso polej marynatą, odstaw na 2 godziny. Z soku z cytryny, pozostałych ziół i oliwy przygotuj sos winegret. Dokładnie wymieszaj z sałatą. Mięso piecz na średnio rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony, podawaj z sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

23.01.2012 07:48
pyszne

Joanna108

28.10.2010 09:16
Bardzo fajna marynata ... aż ślinka cieknie na takie mięsko ...

krzyniu1984

24.10.2010 07:17
ja też ją bardzo lubię!!

RenataZ-et

16.09.2010 00:55
Uwielbiam karkóweczkę :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat