Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 5 łyżek
cynamon Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe

Ryż ugotować, nie solić. Odparować całą wodę i zostawić do ostygnięcia a następnie zmiksować z mlekiem. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek i cynamon. Wymieszać Na końcu dodać zmiksowany ryż i dobrze połączyć składniki. Dużą łyżką kłaść porcje ciasta na gorący tłuszcz i piec z obu stron do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami: bita śmietana, cukier puder, sosy, dżem.
Smacznego!!!

--> Porcja na około 20 racuszków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 07.02.2012 17:29
zapowiada się smacznie :)
Patrycja33 13.10.2011 16:25
smaczne
ilka_86 12.08.2011 08:26
robiłam podobne:) smaczne:)
MAŁGORZATA108 25.02.2011 16:48
Smaczniutkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak