Roladki z marynowaną fetą

Roladki z marynowaną fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwojna pierś

  • świezo zmielony pieprz

  • 1/2 kostki fety

  • 2 ząbki czosnku

  • 1/3 łyzeczki chilli

  • węgierska pasta paprykowa

  • jajko

  • pasta z czosnku soli pieprzu i oliwy z oliwek

  • papryka marynowana

    kilka plasterków
  • płatki kukurydziane

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fetę pokroić na małe kosteczki, dac na meiseczke, posypać drobno posiekanym czosnkiem,ziołami, chili, zalać oliwą i odstawić do lodówki na noc lub na min 2 h. Mozna uzyc wczesniej zamarynowanej fety. Pasta: czosnek - kilka ząbków przecisnac przez praske, rozrobic z sola i wlac 1-2 łyzki oliwy z olwek. Wymieszac. Odstawic na noc do lódowki lub min 2 h. Piersi podzielić, przekroic na płaty, rozbić, posypać pieprzem, posmarowac pastą z czosnku i pastą paprykowa z tubki. Na każdym płacie piersi kładziemy 3-4 kostki fety lekko osączonej z oliwy, paski papryki marynowanej, zwijamy w roladę. Obtaczamy w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Smażymy na rumiano na gorącym oleju. Podajemy z sałatą grecka i kawałkami marynowanej fety. Pyszne. Córka zjadła 2.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

04.02.2011 00:58
znowu super jedzonko

ilka_86

21.01.2011 21:05
pyszne:)

Henryka2

14.01.2011 17:59
Lubię fetę! Do wypróbowania!

wedith1

11.11.2010 11:56
Świetny pomysł!

iwona332

17.09.2010 23:47
super

Jolanta40

04.09.2010 10:37
w takiej wersji jeszcze nie widziałam roladek

SmacznaPyza

20.08.2010 10:21
świetny pomysł, do wypróbowania :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat