Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
mleko 1/2 szklanki
bulion 1 szklanka
śmietana 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
mąka 3 łyżki
jajko
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
przyprawa do mielonego
kajzerka 1 czerstwa
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z pieczarkami

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso połączyć z odciśniętą bułką i serem. Wbić jajko i dodać przyprawy. Z mięsnej masy formować kulki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na oleju.
Pieczarki i cebulę pokroić. W rondlu podsmażyć cebulę i pieczarki, dodać bulion i doprawić. Do rondelka dodać usmażone pulpety. Przykryć i dusić na małym ogniu ok 10 minut. Pod koniec do rondelka wlać śmietankę wymieszaną z mąką. Mieszając, podgrzewać, aż sos zgęstnieje, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.02.2012 13:40
coś innego
traktorek 08.06.2011 19:53
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak