Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia zapiekana z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
dynia 30 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 lyżki
ser żóły utarty 20 dag
natka pietruszki 1 łyżka
masło 1 łyzka
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia zapiekana z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie. cebulę posiekać i usmażyć na maśle. Dynię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać z ryżem, jajkiem, cebulą. Włożyć do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, dodać koncentrat, wymieszać. Zalać ryż, oprószyć solą i pieprzem, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiec, Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.07.2013 10:44
Przepis wart wypróbowania.
Iwona51
Iwona51 20.02.2012 10:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak