Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 20 dkg
boczek 20 dkg
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

Schab i boczek kroimy na cienkie plastry i przekrajamy na pól,muszą nam wyjść niewielkie kawałki,wkładamy je do miski posypujemy je przyprawami i wlewamy oliwę,wszystko dokładnie mieszamy.Zostawiamy na 24 godz w lodówce żeby nam mięso naciągło.Paprykę kroimy na kawałki cebulę na plasterki,nadziewamy na przemian schab,boczek,cebula,papryka.Smażymy na grillu aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 28.02.2011 10:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak