Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka \"fasolka po bretońsku\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka czerwona 2 puszki
kiełbasa podwawelska 30 dkg
cebula biała 2 szt duże
koncentrat pomidorowy do smaku
majeranek do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: szybka \"fasolka po bretońsku\"

Kiełbasę i cebulę pokroić w drobną kostkę, lekko podsmażyć na oleju, przełożyć do rondla. Dodać 2 puszki fasolki łącznie z zalewą,dodać 1 kostkę bulionową, w razie potrzeby uzupełnić szklanką wody. Zagotować i dusić na wolnym ogniu ok 15 min.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i majeranek/ ok 1,2 łyżeczki/. Dusić przez dalsze 10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 25.02.2011 18:15
SUPER!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak