Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1/2 kg
cebula 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
papryka 2 szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory zmiksować oraz obrany i pokrojony ogórek i cebulę. Czosnek obrać, rozetrzeć z odrobina soli. Paprykę pokroić na paseczki lub kawałki. Zmiksowane pomidory wymieszać z czosnkiem, oliwą i pieprzem. Wstawić do lodówki , aby zupa dobrze się oziębiła. Bezpośrednio przed podaniem wrzucić do gazpacho paprykę i drugą pokrojoną w krążki cebulę. Podawać z czosnkowymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak