Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka indycze z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1|4szkl
marchew obrana 2
cebula 1
susz zupy cebulowej 2łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka indycze z cebulą

Umieścić uda indycze w naczyniu,posypać solą czosnkową,dolać wodę i ogrzewać pod przykryciem przez 20min przy średnio dużej mocy.Uda obłożyć pokrojoną marchwią i cebulą posypać z wierzchu suszem zupy cebulowej.Ponownie przykryć,ogrzewać przez 20min do czasu kiedy mieso po przekrojeniu nie bedzie różowe.Pozostawić w temp pokojowej pod przykryciem na 5min przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 21.12.2011 04:55
szkoda,że bez zdjęcia
Izabela28 11.08.2011 13:16
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak