Wiosenna zupa z cukini czyli zielono mi

Wiosenna zupa z cukini czyli zielono mi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 duza lub 2 małe cukinie

  • 2 ząbki czosnku

  • sól, pieprz do smaku

  • oliwa z oliwek

  • ziemniaki

    2 szt
  • bulion warzywny

    500-750 ml
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • Do dekoracji:

  • cukinia

    kilka plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić w kostkę. Obranego ziemniaka tez pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie w rondlu w ktorym bedziemy gotowac zupę. Dodać ziemniaki, po chwili cukinię i smażyć chwile razem od czasu do czasu mieszając. Wlać bulion i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw przez około 10-15 minut. Przyprawic zupe pieprzem. Plasterki cukini zrumienic na oliwie. Jogurt wyłożyć do szklanki i rozprowadzić z kilkoma łyżkami zupy. Wymieszać z zupą a następnie całość zmiksować, ale tak zeby czuć bylo lekkie grudki warzyw. doprawić solą oraz pieprzem. Wlac do miseczek, na gore włozyć plasterki cukini i podawac. Mozna do zupy podać duze grzanki natarte czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

14.07.2016 20:47
ciekawa zupa

caroline1983

28.02.2011 12:27
fajna zupka :)

eli_555

17.01.2011 23:01
pyszna zupka

bogumiła3

17.09.2010 19:14
super

SmacznaPyza

19.08.2010 09:37
odkąd pokochałam cukinię często robię z niej zupę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat