Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy drobiowe z ananasem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 g
jajko 2 szt
otręby owsiane 3 łyżki
ananas w puszce 5 plastrów
cząber 1/2 łyżeczki
masło 75 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy drobiowe z ananasem

Mięso mielone wymieszać z jajami, odciśniętą z wody bułką i otrębami. Doprawić pieprzem, sola i cząbrem. Na kulkę z mięsa wkładać 3 lub 4 kawałki ananasa( ok 4 cm) i zawijać do środka. Formować podłużne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i obsmażać na maśle. Przekładać do rondelka. Masło z obsmażania wlać do rondelka, podlać 1 szklanką wody. Dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką, doprawić przyprawami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 09.11.2013 17:46
lubię niespodzianki
Aneta2604 11.11.2011 13:34
Fajny pomysł
Rogalik 29.09.2011 23:09
dobre
matii6 22.06.2011 17:36
z takim dodatkiem nie eksperymentowałam
irenka 14.05.2011 21:39
różne dawałam nadzienia ale z ananasem jeszcze nie,coś dla mnie ,lubię takie niespodzianki
alaaa 28.02.2011 19:30
super dodatek do mielonego
MAR3STA 25.02.2011 11:47
szkoda, że dzisiaj piątek bo już zabierałabym się za ich zrobienie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak