Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki panierowane

Kabaczki obrać, pokroić na plastry gr 1 cm, oprószyć przyprawą kucharek i pieprzem. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.10.2013 20:15
Lubię takie dania.
Dorian 02.01.2013 08:15
super
Natalia/tubisiek 03.10.2012 17:05
ja też :)
olkaaa 20.06.2012 08:46
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak